gerardkempers.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Digitaal monument
Geachte weblogbezoeker
 
Gerard Kempers, de samensteller van deze weblog, is op 29 sept. 2005 overleden.
 
Deze omvangrijke weblog met politieke en maatschappelijke beschouwingen vormt een digitaal monument ter herinnering aan Gerard.
 
Op ingezonden reacties zal niet meer worden gereageerd.
 
Met dank voor uw begrip en respect.
 
Van even weg geweest
 
 
Een paar dagen geen "gedoe" rond politieke beslommeringen in Amsterdam Zuidoost. Onder meer met vrienden naar het Noorderzon festival in Groningen geweest. Een fantastische voorstelling gezien van een Duitse theatergroep: Teatro Delusio (familie Flöz). Een 80 minuten theater (mime) spektakel gebaseerd op wat er allemaal gebeurd achter de coulissen van een theatervoorstelling.
Adembenemend, een waanzinnige timing, schitterende maskers en uitermate humorvol. Het is alweer enige tijd geleden dat ik zo gelachen heb. Hou de culturele agenda's in de gaten. Als ze verder nog in Nederland spelen, een absolute aanrader.
 
Henk de Boer, auteur van de fabel Vreugdehof.
 
Dat kun je niet zeggen van de politiek in Zuidoost. De "affaire" Hans Res vult nog steeds de weblogs. Henk de Boer (CDA) doet zijn uiterste best om het allemaal uit te leggen (moet hij eigenlijk doen in de raadsvergadering van volgende week dinsdag. Zie ook weblog Mart van de Wiel) en recht te breien. En gebruikt daarvoor onder meer de metafoor van een fabel: kinderboerderij Vreugdehof. Op zichzelf is er niets mis mee om in de politiek een metafoor te gebruiken maar de manier waarop Henk de Boer het doet is toch enigszins tenenkrommend.
Humor moet je over laten aan mensen die dat vak beheersen (zoals dus bv. Teatro Delusio), anders wordt het heel erg genant. En daar zijn we in Zuidoost zo langzamerhand in beland. Het gaat nergens meer over behalve dan wie wie welke vliegen afvangt en wie kakelt, snatert en gakt met wie.
Toegegeven, ook ik heb Henk de Boer gestimuleerd om door te gaan met zijn feuilleton maar dan wel in de veronderstelling dat het a. enig hout zou snijden en b. een glimlach op ieders gezicht teweeg zou brengen. Dan zou het impact hebben gehad, maar op deze manier is het dus niet eens "glimlachwekkend".
Nee, Henk de Boer zal voor het Noorderzonfestival 2006 in Groningen (als comediant) niet worden uitgenodigd vrees ik.
 
 

Reacties

Henk de Boer op 24-08-2005 15:01
Beste Gerard,
Ik vertrek niet met de noorderzon en ik hoef niet naar de Noorderzon, al gaat erniets boven Groningen, waar mijn wieg heeft gestaan. In Delfsail.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl