gerardkempers.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Digitaal monument
Geachte weblogbezoeker
 
Gerard Kempers, de samensteller van deze weblog, is op 29 sept. 2005 overleden.
 
Deze omvangrijke weblog met politieke en maatschappelijke beschouwingen vormt een digitaal monument ter herinnering aan Gerard.
 
Op ingezonden reacties zal niet meer worden gereageerd.
 
Met dank voor uw begrip en respect.
 
Res afgetreden
 
Voormalig portefeuillehouder Hans Res
 
Zoals verwacht is CDA portefeuillehouder (o.m. onderwijs en welzijn) vandaag afgetreden. Zijn positie was door de beruchte bonnetjesaffaire binnen het CDA onhoudbaar geworden. In het persbericht wat hij heeft doen uitgaan erkent hij dat hij, achteraf gezien, ten onrechte onkostenvergoedingen heeft ontvangen toen hij nog fractievoorzitter was van de CDA fractie in de gemeenteraad. Maar hij voegt eraan toe dat de uitgaven allemaal politieke activiteiten betroffen en dus in zijn ogen niet onrechtmatig.
 
       
 
Vandaag stuurden PvdA, VVD en CDA in Zuidoost ook een persbericht. Zie voor de teksten van de diverse persberichten de site van Leefbaar Zuidoost.Opmerkelijk is dat de persberichten van PvdA en VVD woordelijk exact hetzelfde zijn (schrijft de PvdA tegenwoordig ook al de persberichten voor de VVD?) en de slotzinnen van de 3 persberichten volledig identiek zijn:
 
"Voor onze fractie staat het voortbestaan van deze coalitie niet ter discussie. Wij zullen dan ook op zo kort mogelijke termijn met onze coalitiepartijen in contact treden om te bepalen op welke wijze voorzien zal worden in de ontstane vacature."
 
Ik ben benieuwd hoe dat overleg zal verlopen gelet op de wel zeer felle bewoordingen waarmee via pers en internet tussen CDA en PvdA is gecommuniceerd. Misschien dat ze het samen kunnen afzoenen en levert het CDA voor de laatste 6 maanden (wie zou dat nog willen?) een nieuwe portefeuillehouder. Maar wat gebeurt er dan als volgend jaar na de verkiezingen het CDA verder wordt gemarginaliseerd en niet meer in aanmerking komt voor een nieuwe coalitie? Hebben we dan na Ronald Neslo en Hans Res een derde portefeuillehouder die in de bestuursperiode 2002-2006 op wachtgeld komt?
Twee wachtgelders is de burger al niet uit te leggen, laat staan drie. We praten dan niet over tienduizenden Euro's (wat ook al veel is), maar over een paar ton uitgesmeerd over enige jaren. Geld waarvoor je voor inwoners van Zuidoost belangrijke dingen zou kunnen doen.
Dan toch maar deze periode met de 3 overgebleven bestuurders uitzitten met gedoogsteun van het CDA en één of meer éénmansfracties? Het DB lijkt daarop al te anticiperen gelet op haar persbericht waarin ze de taken van Hans Res in afwachting van nadere besluitvorming maar alvast heeft verdeeld.
 
PS. Is er bij AT5 geen eindredacteur die weet hoe het werkt bij politieke opvolgingen. Zowel op AT5 tekst als in het AT5 nieuws werd gemeld dat de taken van Hans Res voorlopig door fractiegenoten worden waargenomen !!!!! Een regelrechte blunder.
 
 

Reacties

Henk de Boer op 17-08-2005 22:56
Gerard,
Toch schitterend dat AT5 denkt dat de fractiegenotenHans, dus CDA, zijn taak overnemen. Over solidariteit gesproken! At5 heeft het tenminste door. Nujij nog.
 
Gerard Kempers op 17-08-2005 23:19
Ik zou mij erop verheugen als er een duo portefeuille tussen jou en Emmanuel Kum zou komen. Helaas zal dat alleen gebeuren in de kinderboerderij Vreugdenhof (nu de commotie rond Hans achter de rug is mogen we dan toch a.s. zondag de 2e aflevering verwachten, waar velen halsreikend naar uitkijken?).
Overigens, mijn voorspellingen (jij noemt het speculaties) zijn toch mooi uitgekomen. Maar, eerlijk is eerlijk, daar was ook niet veel voor nodig om tot die conclusie te komen.
En nu maar de vredespijp roken met Harry Verzijl en samen weer een enorm rookgordijn optrekken? Doe je best en verdedig de mannenbroeders van het CDA tot de laatste snik.
Henk de Boer op 17-08-2005 23:47
Goede vriend,
Ik doe mijn best
Ger Kranendonk op 18-08-2005 22:05
Krijgen we in Zuiidoost nu eindelijk iemand die de portefeuille Welzijn tot in de puntjes beheerst?
Met alle respect voor Hans Res als mens, maar hij was voorheen slager van beroep, en kon toch weinig met de portefeuille welzijn omdat hij de weg er niet kent.
Ronald Neslo was één groot fiasco.
 
Zullen we eens gewoon een goede manager als DB-er benoemen? Misschien heeft Elin Robles of anders Paul Sturkenboom nog tijd en zin. Ook Mart van de Wiel komt uit de welzijnssector en weet erover mee te praten.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl