gerardkempers.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Digitaal monument
Geachte weblogbezoeker
 
Gerard Kempers, de samensteller van deze weblog, is op 29 sept. 2005 overleden.
 
Deze omvangrijke weblog met politieke en maatschappelijke beschouwingen vormt een digitaal monument ter herinnering aan Gerard.
 
Op ingezonden reacties zal niet meer worden gereageerd.
 
Met dank voor uw begrip en respect.
 
Persoonlijk drama
  Een persoonlijk drama
 
Het aftreden van Hans Res als portefeuillehouder heeft voor veel beroering gezorgd in (politiek) Amsterdam Zuidoost. Logisch, want het terugtreden van een bestuurder is altijd een moeilijke zaak. Zeker voor de persoon in kwestie. Het is dan ook een persoonlijk drama voor Hans Res dat het allemaal zo gelopen is en het is niemand gegund zo afscheid te moeten nemen. Zeker een man als Hans Res niet. Een sociaal bevlogen man zoals het Parool gisteren schreef. Een heel aardige en beminnelijk mens zoals ik hem heb ervaren. Ik was kritisch op de manier waarop hij aan de slag was met belangrijke dossiers in bv. het welzijnswerk. Niet echt slagvaardig, wel gedreven, maar het leek alsof hij altijd net achter de feiten aanliep.
Inhoudelijk ga ik niet verder in op de achtergronden van zijn vertrek. Het CDA Amsterdam heeft 3 geleerde mensen een onderzoek laten doen en de conclusies waren duidelijk en hard. Politiek gezien is je positie dan onhoudbaar. Neemt niet weg dat het CDA Amsterdam bepaald niet elegant heeft gehandeld naar betrokkenen door de uitkomsten van het rapport wereldkundig te maken terwijl 2 daarvan (waaronder Hans Res) op vakantie waren en dus niet in staat zijn gesteld om met het bestuur van CDA Amsterdam daarover te spreken. In het persbericht van Hans Res over zijn aftreden maakt hij zich daar terecht kwaad over. Verbaasd mij ook van een CDA dat waarden en normen (waaronder hoe je met elkaar omgaat) zo hoog in het vaandel heeft staan.
Hans Res heeft gedaan wat hij moest doen. In het belang van zijn geliefde, zoals hij zelf schrijft, Zuidoost af te treden om de belangen van Zuidoost niet verder te vertroebelen. Dat siert hem en daar heb ik dan ook groot respect voor. 
Ik hoop dat hij zich zal kunnen storten op zijn andere grote liefde en passie: de wielersport. Want op dat dossier is hij een absolute kei en zou je hem met recht de Mart Smeets van Zuidoost kunnen noemen. 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl