gerardkempers.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Digitaal monument
Geachte weblogbezoeker
 
Gerard Kempers, de samensteller van deze weblog, is op 29 sept. 2005 overleden.
 
Deze omvangrijke weblog met politieke en maatschappelijke beschouwingen vormt een digitaal monument ter herinnering aan Gerard.
 
Op ingezonden reacties zal niet meer worden gereageerd.
 
Met dank voor uw begrip en respect.
 
Het lijkt wel oorlog
Hans Res
 
Het hele gedoe rond portefeuillehouder Hans Res lijkt behoorlijk te escaleren. Harry Verzijl was al kritisch in zijn bijdrage op de PvdA site Zuidoost. Maar vandaag heeft hij daar een tekst aan toegevoegd die ik niet anders kan zien als een regelrechte oorlogsverklaring aan het CDA Zuidoost en fractievoorzitter Henk de Boer in het bijzonder.
 
Harry Verzijl Henk de Boer
 
Het is mij volstrekt onduidelijk waarom Harry Verzijl zo op ramkoers ligt. Hij constateert, terecht, een politiek feit (de beroemde bonnetjesaffarie binnen het CDA). Maar reageert, als door een wesp gestoken, op een brief van Henk de Boer waarin kritische vragen worden gesteld aan de fractievoorzitter van de PvdA ( eerlijk gezegd in deze situatie niet echt slim van de CDA-fractie Zuidoost). Maar is het dan wel slim om zo heftig te reageren en eigenlijk een basis te leggen om de coalitie op te blazen. Enige vergelijking met vorig jaar toen Harry Verzijl GroenLinks in de ban deed komt bij mij naar voren.
 
                  PvdA Zuidoost
 
Wat is er aan de hand binnen de PvdA? Op de site las ik ook dat er 24 augustus een extra ledenvergadering is, op verzoek van een aantal leden. Centraal staat daar het functioneren van het afdelingsbestuur. Zijn er weer problemen rond de procedures van kandidaatstelling zoals 4 jaar geleden? Of is de PvdA Zuidoost bezig met een een eigen zelfreinigend proces? Via een speciaal telefoonnummer kunnen leden zich aanmelden voor die vergadering, met opgave van relatie nummer en postcode. Klinkt heel wantrouwend en voorspelt een heftige en emotionele vergadering. De uitkomsten daarvan zullen angstvallig geheim worden gehouden. Maar dat zal niet lang duren, want er zijn genoeg PvdA-ers die (al of niet uit onvrede) naar buiten komen.
Kortom, in tegenstelling tot het weer op dit moment, hebben we te maken met een politiek hete zomer. En dan moet de campagne nog beginnen. Wordt in ieder geval een uitermate interessante campagne. Ik krijg er nu al zin in.

Reacties

Ger Kranendonk op 07-08-2005 20:32
Nou, toevallig ken ik Harry Verzijl als eenserieus en hardwerkend mens. Die dan ook terecht furieus reageert op een brief van Henk de Boer die de plank totaal mis slaat.
 
Want Zuidoost heeft al een naam wat betreft het NIETnaleven van regels:
1. Alcides failliet
2. Swazoom dat ookal slecht draait
3. SSA als opvolgers van MP die de welzijnscenten beheert, onder leiding van de beruchte Hesdey Tuinfort (vraag Wouter Gortzak om wat informatie over deze man)
 
Kortom, dan is het tijd om een daad te stellen. Als je Hans Res laat zitten, dan slaat Zuidoost de zoveelste flater binnen korte tijd.
 
Ik kan begrijpen dat Harry Verzijl, na al die flaters,bij zoveel amateurisme van een coalitiegenoot, het even teveel wordt.
 
Om vervolgens verder te gaan over die extra ledenvergadering van onze afdeling: Ik hoop dat die extra ledenvergadering uitgeschreven wordt door een aantal serieuze leden die zich serieus zorgen maken over het kwaliteitsniveau van zowel het bestuur van de afdeling, de fractie als het DB. En geen discussie over de representatie van hetzij de kandidaatstellingscommissie hetzij de kandidatenlijst.
 
Dat staat echter los van de reactie van Harry Verzijl op die oliedomme brief van Henk de Boer. Dat Henk de Boer een geval apart is, dat is toch ook al langer bekend bij jullie?
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl