gerardkempers.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Digitaal monument
Geachte weblogbezoeker
 
Gerard Kempers, de samensteller van deze weblog, is op 29 sept. 2005 overleden.
 
Deze omvangrijke weblog met politieke en maatschappelijke beschouwingen vormt een digitaal monument ter herinnering aan Gerard.
 
Op ingezonden reacties zal niet meer worden gereageerd.
 
Met dank voor uw begrip en respect.
 
Heeft de PvdA een probleem?
Het gerommel binnen de PvdA is alweer begonnen.
 
Het rommelt al jaren binnen de PvdA Zuidoost. Met name richting kandidaatsstelling is het rituele proces weer in alle heftigheid aanwezig. Was er vier jaar geleden een extra ledenvergadering rond die kandidaatsstelling. Het lijkt erop dat dat nu ook weer aan de hand is. 
In een brief aan het afdelingsbestuur hebben 35 leden verzocht om een extra ledenvergadering. Die wordt op 24 augustus gehouden (inmiddels verschoven naar 21 september). Interessant om die brief te lezen en te analyseren.
Gevraagd wordt om het intern en extern functioneren van het afdelingsbestuur aan de orde te stellen. Interessanter is echter de toelichting.   
 
“De tweede helft van 2005 is een uitermate belangrijke periode voor onze afdeling, maar ook voor het stadsdeel Zuidoost. Wij maken ons zorgen om het verkiezingsresultaat.”
 
            

Daar spreekt vertwijfeling uit en angst voor het onbestemde. Namelijk dat de PvdA wel eens de verkiezingen in maart 2006 zou kunnen verliezen en daarmee haar jarenlange machtspositie. Dat ze de macht moeten gaan delen met anderen. Een regelrecht doemscenario. En dus moet er, wat de indieners betreft, snel orde op zaken worden gesteld. Om het tij te keren.Maar wat bedoelen ze dan precies met orde op zaken stellen? Dat de huidige machtshebbers binnen de PvdA Zuidoost het veld moeten ruimen en plaats moeten maken voor nieuwe machtshebbers die hun roots hebben in Suriname en de Antillen en Afrikaanse landen? Gaat de PvdA Zuidoost dan de zwart-wit kaart spelen? Lijkt mij niet slim. Ik zou mij dan echt zorgen maken over de verkiezingsuitslag. 
Ik ken teveel weldenkende Surinamers, Antillianen, Afrikanen die dat geen goede weg vinden. Misschien is dat wel de angst van die 35 mensen die een extra ledenvergadering hebben aangevraagd. Dat hun oorspronkelijke achterban tanende is en dus nog proberen te redden wat er te redden is.

                   
Ik voorspel een keiharde confrontatie binnen de PvdA Zuidoost. En waar de partijleiding geen greep meer op heeft. Met als gevolg een slechte verkiezingsuitslag. Zou in het belang van Amsterdam Zuidoost helemaal niet zo slecht zijn. 
 
PS. Interessante verhandeling hierover van Wouter Gortzak op de website van de PvdA.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl