gerardkempers.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Digitaal monument
Geachte weblogbezoeker
 
Gerard Kempers, de samensteller van deze weblog, is op 29 sept. 2005 overleden.
 
Deze omvangrijke weblog met politieke en maatschappelijke beschouwingen vormt een digitaal monument ter herinnering aan Gerard.
 
Op ingezonden reacties zal niet meer worden gereageerd.
 
Met dank voor uw begrip en respect.
 
Hans Res reeds teruggetreden?
 
Hans Res is reeds teruggetreden?
 
Ik hoorde vanmiddag vanuit een betrouwbare bron (binnen het CDA) dat Hans Res reeds zou hebben gemeld dat hij terugtreedt als portefeuillehouder in Amsterdam. Niet alleen het CDA Amsterdam zou zich met de kwestie hebben bemoeid, ook hogere CDA regionen (binnen 2e Kamer en 1e Kamer) zouden erbij betrokken zijn geweest. De stoere mening van het CDA Zuidoost daarmee volstrekt onderuit halend.
Hans Res is echter nog op vakantie in Canada en komt a.s. maandag terug en dan zal de terugtreding formeel naar buiten worden gebracht.
Dat Hans Res zou aftreden lag natuurlijk voor de hand maar als hij die beslissing (onder druk?) al tijdens zijn vakantie heeft genomen dan moet ook het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost daarvan op de hoogte zijn. Het is dan merkwaardig dat bv. de fractievoorzitters in de raad, al of niet vertrouwelijk, daarvan niet in kennis zijn gesteld. Of zijn de coalitiepartijen wel geïnformeerd en de oppositiepartijen niet? En moeten die het maar doen met informatie via de media en internet? Zie ook weblog Mart van de Wiel
 
              
 
Overigens wist NRC Handelsblad vandaag te melden dat de fiscus een grootschalig onderzoek heeft ingesteld naar de belastingopgaven voor wat betreft 2002 t/m 2004 van alle (oud)gemeenteraadsleden, (oud)wethouders en fractiemedewerkers. Ik ben benieuwd wat daar nog meer uitkomt. Prima, lijkt mij een goede zaak. Want het leek er even op dat de bonnetjesaffarie bij het CDA de kwalijke praktijken (zie mijn log van 26-06-2005) van Gonny van den Oudenallen (Mokum Mobiel) en de Bakkertjes (Leefbaar Amsterdam) zou ondersneeuwen zodat die er stilletjes mee zouden wegkomen.
Wordt vervolgd en naar ik denk een hot item in de komende verkiezingscampagne. 

Reacties

Henk de Boer op 15-08-2005 14:31
Je weet meer dan ik. Maar Hans komt vandaag thuis. Er wordt zo snel geschermd met betrouwbare bronnen, maar man en paard hoor ik dan niet.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl