gerardkempers.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Digitaal monument
Geachte weblogbezoeker
 
Gerard Kempers, de samensteller van deze weblog, is op 29 sept. 2005 overleden.
 
Deze omvangrijke weblog met politieke en maatschappelijke beschouwingen vormt een digitaal monument ter herinnering aan Gerard.
 
Op ingezonden reacties zal niet meer worden gereageerd.
 
Met dank voor uw begrip en respect.
 
Een roerig weekje
              
 
De afgelopen week kun je gerust een roerig weekje noemen. Gedonder over de nieuwe stichting Samenlevingsopbouw (SSAZ) dat maar voortduurt. Maar vooral natuurlijk de ruzie tussen CDA en PvdA over de positie van Hans Res, CDA portefeuillehouder welzijn,onderwijs,participatie,sport en recreatie. Zie mijn logs van 02-08-05 en 05-08-05. Maar ook die van Mart van de Wiel.
Het zal de gemoederen de komende weken nog danig bezig houden. Geen echte zomervakantie dus voor raadsleden die hadden besloten om eerder naar een buitenlands oord te vertrekken en inmiddels weer terug te keren danwel in dit regenachtig landje te blijven (zoals ik).
 
 
Foto Kwakoe organisatie
 
Een regenachtig was het weer dit weekend op Kwakoe. Gisteren in de stadsdeeltent een debat tussen jongeren en ambtenaren. Net zoals vorige week (jongeren en raadsleden) leverde dat geen spectaculaire zienswijzes op. Er waren maar weinig jongeren en al heel weinig bezoekers. Persoonlijk vind ik het teleurstellend dat jongeren niet de kans grijpen om op dit soort podia flink van zich te laten horen en de politiek bestormen met originele en creatieve ideeën.
 
 
Foto: Jenny Wesley.
 
Vandaag was het de laatste dag dat het stadsdeel acte de presence gaf in de stadsdeeltent. Waarbij Jetty Mathurin (alias Taante), als ambassadrice van Zuidoost, eens flink in het zonnetje is gezet. Onder meer over haar actie: "Bijlmer meer ons erf."
Opmerkelijk dat er geen enkel PvdA raadslid aanwezig was. Kennelijk was er sprake van fractieberaad omdat Harry Verzijl, fractievoorzitter, morgen op vakantie gaat. En dan moeten er wel een paar klokken gelijk worden gezet. Tussen Amsterdam en New York is het namelijk 7 uur tijdsverschil. En dat kan schelen in een coalitiecrises.
Opmerkelijk ook dat Henk de Boer, fractievoorzitter CDA, afgelopen week al 3 keer contact heeft gehad met Hans Res op zijn vakantieadres in Canada en dat stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet het niet gelukt is om hem aan de lijn te krijgen c.q. dat Hans Res niet reageert op ingesproken voice-mails.
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl