gerardkempers.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Digitaal monument
Geachte weblogbezoeker
 
Gerard Kempers, de samensteller van deze weblog, is op 29 sept. 2005 overleden.
 
Deze omvangrijke weblog met politieke en maatschappelijke beschouwingen vormt een digitaal monument ter herinnering aan Gerard.
 
Op ingezonden reacties zal niet meer worden gereageerd.
 
Met dank voor uw begrip en respect.
 
CDA Zuidoost pal achter Res
 
Amsterdam Zuidoost
 
Het CDA Zuidoost blijft pal achter portefeuillehouder Hans Res staan. Volgens de weblog van Henk de Boer, maar ook op teletekst van RTVNH, twijfelt de fractie van CDA Zuidoost (na een diepgaand gesprek gisteravond) niet aan de integriteit van Res. In de loop van vanmiddag werd er op het teletekstbericht van RTVNH een subtiel zinnetje aan toegevoegd :"Morgen zal Hans Res uitsluitsel geven of hij aanblijft of aftreedt."
Ik verwacht dat Hans Res aftreedt, onder druk van het CDA Amsterdam. Het zou mij in ieder geval ongelofelijk verbazen als hij aangeeft gewoon op zijn post te blijven. In het laatste geval is er een fikse ruzie in de tent tussen CDA en PvdA Zuidoost want ik neem niet aan dat Harry Verzijl, fractievoorzitter PvdA Zuidoost, ook maar één woord terugneemt van zijn snoeiharde kritiek in de pers en op de website van de PvdA. Maar er is, denk ik, ook ruzie in de tent tussen het CDA Amsterdam en het bestuur/de fractie van CDA Zuidoost. Kortom het slagveld lijkt met de dag groter te worden.
Henk de Boer laat op zijn weblog weten dat hij tot en met 30 augustus (de extra raadsvergadering over deze kwestie) radiostilte betracht. Eigen censuur of een dringend verzoek van het CDA Amsterdam? Jammer, want ik had mij al zo verheugd op de 2e aflevering (a.s. zondag) van zijn feuilleton over de kinderboerderij Vreugdenhof. Nu kom ik misschien nooit te weten waarom mevrouw Knol wel eens doordraaft.

Reacties

Henk de Boer op 16-08-2005 22:06
Gerard,
je speculeert weer wat af. We, en ook Hans, doen niets onder druk van buitenaf (CDA-Amsterdam). Het is onze eigen beslissing. En wat betreft de radiostilte. Dit is ten aanzien van Hans. Ik heb nog antwoord op mijn vraag van gisteren wat betreft man en paard. Een vent een vent, een woord een woord. Welke man, wiens paard? Ik wil het weten. Kom op!
 
Gerard Kempers op 16-08-2005 22:44
Beste Henk,
 
Ik heb geschreven dat ik afgelopen vrijdag (op de markt Kraaiennest) een betrouwbare CDA-bron heb gesproken die mij het één en ander meedeelde. Hij (het was een man) zei dat ik die informatie mocht gebruiken voor mijn weblog maar dat hij vooralsnog op de achtergrond wilde blijven. Dat heb ik gerespecteerd en dat blijf ik doen. Dat heet zoals jij schrijft een woord een woord. In ieder geval twijfel ik niet aan de integriteit van die man en weet ik ook dat hij belangrijke contacten heeft binnen het CDA en goed bekend is met het CDA Amsterdam Zuidoost. Maar als ik hem weer spreek zal ik hem vragen of ik zijn identiteit bekend mag maken en dan zul jij de eerste zijn die het hoort, voorzover al deducerend je al misschien weet over wie ik het heb.
Overigens, jij noemt het steeds speculaties. Wat ik doe is niet meer en minder zaken op een rijtje zetten en daar mijn conclusies aan verbinden. Aan jou om die conclusies onderuit te halen.
Interessant ook je opmerking over man en paard (of bedoel je misschien ook vrouw en paard). Want je begrijpt dat iedereen zich naarstig afvraagt wie de Belgische knol in de leiding van de kinderboederij Vreugdenhof wel niet is. Ondanks het feit dat je vermeldt dat een vergelijking met personen op louter toeval berust lijkt mij dat jou inspiratiebronnen duidelijk rond de Bijlmerdreef 101 moeten liggen.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl