gerardkempers.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Digitaal monument
Geachte weblogbezoeker
 
Gerard Kempers, de samensteller van deze weblog, is op 29 sept. 2005 overleden.
 
Deze omvangrijke weblog met politieke en maatschappelijke beschouwingen vormt een digitaal monument ter herinnering aan Gerard.
 
Op ingezonden reacties zal niet meer worden gereageerd.
 
Met dank voor uw begrip en respect.
 
Stadsdeelraad op Kwakoe
    De raad in de stadsdeeltent 30 juli.

DE STADSDEELRAAD AMSTERDAM ZUIDOOST OP KWAKOE
 
De stadsdeelraad is benieuwd naar uw mening over leven, wonen en werken in Zuidoost.
 
Voor het eerst in de geschiedenis van Kwakoe zal de stadsdeelraad van Amsterdam Zuidoost aanwezig zijn in de stadsdeeltent. Op zaterdag 30 juli zullen raadsleden in debat gaan met verschillende geledingen uit de samenleving, maar in het afsluitende debat kan iedereen in discussie treden met elkaar en met raadsleden.
 
Dus als u altijd al eens raadsleden flink aan de tand wilde voeren dan het is nu uw kans. Maak van uw hart geen moordkuil maar daag raadsleden uit zich uit te spreken over wat u dwars zit, wat er volgens u moet veranderen, wat er allemaal (nog) beter kan in dit stadsdeel.
 
Debatten en scherpe discussies.
 
Programma:
15.00-16.00 Jongerendebat waar jongeren met elkaar en met raadsleden in discussie gaan over wat hen bezighoudt.
16.00-17.00  Bewonersdebat waar een aantal bewoners met elkaar en met raadsleden in gesprek gaan over thema’s als imago van het stadsdeel; leefbaarheid gekoppeld aan vernieuwing.
17.00-18.00 Een slotdebat tussen alle aanwezigen en deelraadsleden.

Vanaf 18.00 uur kunnen bewoners/aanwezigen in een informele sfeer kennis maken en spreken met de aanwezige raadsleden om bijvoorbeeld over bepaalde onderwerpen nog eens verder na te praten.
 
Het programma van 15.00-18.00 zal rechtstreeks worden uitgezonden door RAZO radio. Naast de debatten is er veel muziek en andere optredens.
 
Dus als u raadsleden het vuur aan de schenen wilt leggen dan moet u zeker komen en vooral deelnemen aan het slotdebat. Maar ook in de eerste twee debatten kunt u uw stem laten horen door uw voor –en afkeuren van de deelnemers aan het debat te onderstrepen met applaus, gejuich of zelfs boegeroep. Waardoor het geen saaie bedoening wordt maar juist levendig, onderhoudend en lekker scherp, zoals het hoort op het Kwakoe festival.
 
ZATERDAG 30 JULI OM 15.00 UUR
IN DE STADSDEELTENT OP HET KWAKOE TERREIN
 
               

Reacties

Ger Kranendonk op 27-07-2005 22:11
Ik ben twee keer naar Kwakoe gegaan. Beide keren werden ik en mij vrouw op agressieve en intimiderende wijze geboden geld te doneren. Veel geld. Surinamers konden gewoon doorlopen.
 
Contact met Surinamers krijg je niet. Tenzij je iemand kent natuurlijk.
 
Zou ik dit keer gevrijwaard zijn van de agressieve bejegening van witte bakra's door de poortwachters? Ik hebnu al hoofdpijnals ik denk aan de keiharde muziek. Ik fietste laatst met mijn dochtertje bij Kwakoe. De muziek was dermate hard, voor een stuk of 3 aanwezigen trouwens, dat ik mij op 200 meter niet verstaanbaar kon maken. Voor welk doel?
 
Natuurlijk gun ik Surinamers hun feest. Maar mag het ook eens ietsrustiger en vriendelijker?
 
De prijzen voor etenswaren zijn belachelijk. Gelukkig komt de Keuringsdienst voor Waren niet controleren op de abominabele kwaliteit van het te koop gestelde.
 
Mag het iets stijlvoller?
 
Ik vind het een qua uitstraling een armoedig festival, ondanks de duizenden euro's subsidie die ieder jaar worden gegeven, nog afgezien van het gratis ter beschikking stellen van het Bijlmerpark. Volgens mij zijn er genoeg Surinamers die een mooier en beter festival kunnen organiseren. Helaas wonen die blijkbaar niet in Amsterdam Zuidoost.
 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl