gerardkempers.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Digitaal monument
Geachte weblogbezoeker
 
Gerard Kempers, de samensteller van deze weblog, is op 29 sept. 2005 overleden.
 
Deze omvangrijke weblog met politieke en maatschappelijke beschouwingen vormt een digitaal monument ter herinnering aan Gerard.
 
Op ingezonden reacties zal niet meer worden gereageerd.
 
Met dank voor uw begrip en respect.
 
Samenlevingsopbouw
       Ik ben heel erg boos.
 
Ik wilde er in een eerdere log niets over zeggen, maar gisteravond was ik verbijsterd toen ik er achter kwam dat het DB en een select clubje van de raad 's middags hebben zitten dealen met elkaar.
Er is bestuurlijk een groot probleem met de Stichting Samenlevingsopbouw Amsterdam Zuidoost (SSAZ) waarvan het bestuur door de raad is benoemd. Dat was al enigszins tegen het zere been van het DB, die dat soort bevoegdheden liever in eigen hand houdt in plaats af te staan aan de raad.
Onderdeel van de opzet van nieuwe SSAZ is dat het opbouwwerk zou worden samengevoegd met het Multicultureel Participatie Bureau (MP Bureau, ontstaan vanuit het voormalig Zwart Beraad). En u raadt het al. Daar gaat nu de "discussie" over. Een deel van het bestuur dat tegenstanders van het MP Bureau simpelweg aan de kant zet om een regelrechte coup te plegen om de macht en de zeggenschap (over subsidiegelden bv.) naar zich toe te trekken. En daarmee het opbouwwerk volledig onder de ideologie van het MP bureau te scharen. Nu is dat geen bijzonder verschijnsel in Zuidoost. Daar gaat het altijd over macht en vooral zeggenschap over geld.
 
      
 
           Verzijl                      Esajas                      Speear

 
Als (wnd) fractievoorzitters zijn we afgelopen vrijdag en maandag daarover geïnformeerd en hebben we meegedacht om uit de impasse te komen.
Wat schetst dan mijn verbazing als gistermiddag zonder nader overleg de fractievoorzitters van de PvdA, Harry Verzijl, en Emile Esajas (Toekomst 21) en bij toeval passant Rudi Speear (D66) bij het gesprek met het bestuur van de SSAZ aanwezig waren. Andere partijen (zelfs van de coalitie) waren niet uitgenodigd. Een kwalijke zaak. Zo ga je niet met elkaar om. Daarmee desasvoueer je andere partijen. Sterker nog, overtreed je principiële democratische principes.
Maar ik begrijp het wel. De PvdA Zuidoost heeft een geweldig intern probleem. Want één van de bestuursleden (dhr. Tuinfort) die mede de coup heeft gepleegd is een prominent PvdA lid, zij het niet geheel onomstreden binnen diezelfde PvdA ("een notoire racist" zoals ik dat uit prominente PvdA-hoek vernam). En dan moet je als PvdA-fractievoorzitter alle zeilen bijzetten om niet in zwaar weer terecht te komen. Ik ben bang dat het opzetten van een zuidwester (bestaat er eigenlijk ook een zuidooster?) niet veel zal helpen. Hier wordt driftig gedeald om de PvdA uit de wind te houden. Maar als het zo gaat dan kom je waarschijnlijk van een koude kermis thuis.
Om genoemde redenen geef ik nu opening van zaken om duidelijk te maken dat de PvdA niet langer via achterkamertjespolitiek maar alles eventjes kan regelen. Mijn partij doet aan dat soort politieke spelletjes zeker niet mee. Wij gaan voor de inhoud van het opbouwwerk en hebben er geen behoefte aan om de PvdA te verlossen van interne problemen.
Laten we in september daarover maar een fikse politieke discussie voeren en ondertussen geen onomkeerbare besluiten nemen (niet als DB en ook niet als raad). Lijkt mij, politiek gezien, wel zo zuiver. Na het echec van Alcides zitten we niet te wachten op een nieuw debacle.  

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl