gerardkempers.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Digitaal monument
Geachte weblogbezoeker
 
Gerard Kempers, de samensteller van deze weblog, is op 29 sept. 2005 overleden.
 
Deze omvangrijke weblog met politieke en maatschappelijke beschouwingen vormt een digitaal monument ter herinnering aan Gerard.
 
Op ingezonden reacties zal niet meer worden gereageerd.
 
Met dank voor uw begrip en respect.
 
Cie ROVB, 1e paal
 
 
Gisteren eerst een bijeenkomst van de kunstcommissie die adviseert over kunstwerken voor het nieuwe stadsdeelkantoor. Samen met Jenny van Dalen, Mala Eckhardt en Henk de Boer mocht ik mede adviseren over kunst in de raadzaal. Daarvoor hebben we een aantal overlegsessies gehad wat uiteindelijk is uitgemond in een opdrachtbeschrijving. Gisteren moesten wij de keuze maken voor de kunstenaar die de opdracht moet gaan uitvoeren. Er was een shortlist van 6 kandidaten waarvan wij werk hebben bekeken en besproken. Uiteindelijk kwamen we uit op Jennifer Tee, een Zuidoost kunstenares, die de commissie met name aansprak vanwege haar ruimtelijke manier van werken. Omdat we gekozen hadden voor kunst op de wand voor de stoelenopslag met een uitwaaiering naar het plafond c.q. de vloer denken we dat zij het meest geschikt is om een visueel ruimtelijk concept te ontwikkelen.
 
             Commissie ROVB
 
 
Na de bijeenkomst van de kunstcommissie met collega Jenny van Dalen een hapje gegeten in een Chinees/Surinaams restaurant in de Amsterdamse Poort. Om vervolgens de verleiding niet te kunnen weerstaan om toch nog even te kijken bij de commissie Ruimtelijke Ordening Verkeer en Beheer (ROVB) waar we beiden geen deel van uitmaken. Belangrijk agendapunt was de structuurvisie 2020 (zie mijn weblog van gisteren) De vergadering was nogal hectisch en soms chaotisch. Ik heb het einde niet meegemaakt, maar dit agendapunt is maar ten dele behandeld en zal in een later stadium worden voortgezet.
Wat mij opviel was de bijdrage van de PvdA op dit punt. Anders dan we tot dusver gewend waren was de PvdA fractie bij monde van Harry Verzijl nogal genuanceerd en werden de woorden uitermate zorgvuldig gekozen. Hetgeen mij doet concluderen dat t.a.v. ruimtelijke ontwikkeling de PvdA enigszins is gaan "schuiven" en eerst verschillende onderzoeken wil afwachten alvorens definitieve standpunten in te nemen. Een opstelling die ons verheugd. Op basis van deugdelijke onderzoeken kijken wat moet, wat kan en wat wenselijk is en niet van tevoren de zaak dicht timmeren. Mag ik dat voortschrijdend inzicht van de PvdA noemen? Zie ook weblog 31-05-05 Of is het een politiek slim spel (Holendrecht en de Stuctuurvisie) om nu op dit moment genuanceerd te zijn en niet het achterste van je tong te laten zien (vanwege aankomende verkiezingen) om na 07 maart 2006 weer gewoon op de oude, arrogante, voet door te gaan? Ik mag het niet hopen, maar de PvdA kennende vrees ik het ergste.
 
                       De Kandelaar
 
Vanmiddag is de eerste paal geslagen voor het gebouw "De Kandelaar" dat verrijst voor het CEC gebouw in Ganzenhoef. Een aantal partners (waaronder het stadsdeel) heeft na jaren duwen en trekken dit project, waar o.a. een 15-tal kerken onderdak krijgen, voor elkaar gekregen. Een concept wat uniek is voor Nederland hetgeen kennelijk reden was voor het NOS-journaal om daar uitgebreid aandacht aan te besteden. Met veel muziek, toespraken, hapjes en drankjes werd dit feestelijk gevierd.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl