gerardkempers.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Digitaal monument
Geachte weblogbezoeker
 
Gerard Kempers, de samensteller van deze weblog, is op 29 sept. 2005 overleden.
 
Deze omvangrijke weblog met politieke en maatschappelijke beschouwingen vormt een digitaal monument ter herinnering aan Gerard.
 
Op ingezonden reacties zal niet meer worden gereageerd.
 
Met dank voor uw begrip en respect.
 
De vertrouwensregel
 Ruud Schulten, raadslid VVD Amersfoort.
 
 
"De vertrouwensregeling vormt één van de meest onbekende-want ongeschreven- pijlers van onze parlementaire democratie." Dat schrijft Ruud Schulten, gemeenteraadslid voor de VVD in Amersfoort sinds 01 maart, op zijn weblog.
 
En schrijft hij verder: "Als bestuurder en politicus ben je verantwoordelijk voor het gevoerde beleid, ook al was je eigen doen en laten in de kwestie niet verwijtbaar."
 
Ja, zo werkt dat in de politiek. En dus ook in Amsterdam Zuidoost. In het dossier Alcides hebben de betrokken bestuurders, maar ook raadsleden van de coalitie de problemen niet of verkeerd ingeschat. Hebben bestuurders niet tijdig ingegrepen en erger nog, de raad niet of onvoldoende ingelicht. Dat heet in de parlementaire democratie een doodzonde.
 
Maar ik schreef al eerder dat het wat ons betreft geen zaak meer is van de portefeuillehouder Welzijn alleen, maar van het hele Dagelijkse Bestuur. Die hebben belangrijke signalen gewoon genegeerd. Met alle gevolgen van dien nu. Alcides failliet, 1300 mensen morgen op straat.
 
 DB Amsterdam Zuidoost
 
Ondertussen bereiken mij geruchten dat de maandelijkse inhuur van interim managers bij Alcides (Sturkenboom c.s.) zo'n Euro 81.000,-- zouden bedragen. Een rekensommetje leert dan snel dat de afgelopen  7 maanden daar dus Euro 567.000,-- Euro (!!!) aan is uitgegeven. Is dat het half miljoen Euro extra dat het stadsdeel Zuidoost voor 2004 moest bijpassen?
Ja, met dat soort dagprijzen kan ik ook een mooie Jaguar rijden !!
Ben echter bang dat velen van de mensen die nu op straat staan hun Fiat Panda moeten verkopen.
 
                              
 
Morgen is er een persconferentie van Paul Sturkenboom. Daarna gaat Marco Luiring (interim directeur Alcides Zuidoost) tekst en uitleg geven aan het personeel. Als ik het goed heb begrepen zal hij tegen lege stoelen spreken.
 
Maar de verantwoordelijke bestuurders (Het DB Amsterdam Zuidoost) reageren niet op mails en ingesproken voice-mails om een extra raadsvergadering. Kennelijk zijn die collectief paaseieren zoeken in de hoop het geluksei te vinden.
 
 Zoeken naar het geluksei?
 
 

Reacties

Ricki op 13-04-2011 07:11
Ik ben dol op het lezen van uw blog posts, de variëteit van het schrijven is smashing.This blog zoals gebruikelijk was het onderwijs, heb ik naar uw site bladwijzer en je feed in ifeed abonneren. Uw thema ziet er prachtig.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl